Spaans

Cursusaanbod

Cursussen Spaans

Ook in 2023 kunt u weer een cursus Spaans in Apeldoorn bij ons volgen.

In verschillende groepen op uw eigen niveau een cursus Spaans in Apeldoorn volgen.

Onze docenten zijn vakmensen in het doceren van de Spaanse taal en weten goed waar de problemen liggen voor Nederlanders. Onze methodes sluiten goed aan bij de leerdoelen van de deelnemers.

Om een taal te leren heeft u verwerkingstijd en studietijd nodig. Niemand leert een taal in slechts enkele lessen. Bij ons bent u altijd verzekerd van goed taalonderwijs. Onze lesmethodes zijn beproefde methodes van bekende  uitgevers.

Duizenden mensen zijn u in de afgelopen 26 jaar al voorgegaan. We hebben jaarlijks tot wel 10 groepen Spaans op verschillende avonden en verschillende locaties in Apeldoorn.
Deze groepen zijn tot maximaal 10 deelnemers waardoor er veel persoonlijke aandacht voor u is. Bij het Apeldoorns Talencentrum bent u als cursist het belangrijkst want u wilt immers Spaans leren met een gegarandeerd rendement.

Het Spaans

Het Spaans (español) of Castiliaans (castellano) is een Romaanse taal die zich uit het Latijn tot een van de meest gesproken talen ter wereld heeft ontwikkeld.

Er wordt geschat dat het aantal sprekers dat het Spaans als moedertaal spreekt tussen de 550 en 600 miljoen ligt (7,5% van de wereldbevolking). Daarnaast is het de derde wereldtaal (na het Mandarijn en het Engels). De historische oorsprong van het Spaans ligt natuurlijk in Spanje maar met name in Latijns-Amerika vindt men de meeste sprekers. Het Spaans is een prachtige trotse taal die in 21 landen (incl. Puerto Rico) gesproken wordt.

In Spanje worden naast het Castiliaans ook het Catalaans, Baskisch (of Euskera) en het Gallicisch gesproken. Het Castiliaans is echter de officiële taal van de gehele Spaanse staat, terwijl de andere talen de officiële voertaal zijn in de Autonome regio's.

Omdat het Spaans een relatief eenvoudige uitspraak heeft en een grammatica met weinig uitzonderingen op de regel, is het snel onder de knie te krijgen. Bij het leren van de taal zal er een wereld voor u opengaan. U maakt kennis met de enorme gastvrijheid van de Spanjaarden. Daarnaast zult u versteld staan van de rijke cultuurgeschiedenis van Spanje die nu een extra dimensie krijgt.

Het Spaans (español) in Zuid- en Midden-Amerika verschilt niet veel van het Spaans dat in Spanje gesproken wordt. De verschillen zijn te vergelijken met verschil tussen het Engels uit Groot-Brittannië en uit de VS. Alle Spaanstalige landen hebben een eigen taal-academie en maken onderlinge afspraken over de taal. U kunt zich inschrijven via de knop “Nu inschrijven”.

Bij Algemene informatie vindt u antwoord op veel gestelde vragen.

A0A1 = beginners
A1A2 = vervolg beginners
B1B2 = Spaans gevorderden met nadruk op spreekvaardigheid

Aanbod cursussen Spaans:

Op dit moment zijn de cursussen gestart.

Cursus Spaans in Apeldoorn
Cursus Spaans in Apeldoorn
De ontwikkeling van het Spaans.