Roemeens

Cursus aanbod

Cursus Roemeens - Omschrijving

Het Roemeens (limba română, of româna) wordt gesproken in Roemenië, Moldavië en Vojvodina.
Het is een Romaanse taal die voort is gekomen uit het Latijn van de oude Romeinen. Er zijn veel overeenkomsten met andere Romaanse talen als bijvoorbeeld het Italiaans, het Frans en het Spaans. Vooral in de schrijftaal zult u veel woorden herkennen als u al één van deze talen spreekt.
Het is erg bijzonder dat het Roemeens heeft weten te overleven in een hoofdzakelijk Slavische omgeving. Desondanks is het niet vreemd dat er ook veel Slavische invloeden in het Roemeens zijn geslopen. Ongeveer 15% van de taal heeft een Slavische oorsprong.

Waarom Roemeens leren?

Roemenië is geen 'gewone' vakantiebestemming omdat het een land van contrasten en paradoxen is. Als bezoeker moet je open staan voor…allerlei verrassende wendingen. Wat mooi is, is nog mooier dan je had kunnen verwachten, wat slecht is, is nog slechter dan je gedacht had. Maar met een gezonde dosis humor (als de Roemenen zelf hebben) verworden zelfs de slechte ervaringen tot leuke herinneringen.

U leert betekenisvol en inhoudelijk te communiceren met de Roemenen.
Tijdens de lessen komen via allerlei dagelijkse thema's o.a. korte grappige volksverhalen en Roemeense legendes voor zodat u tot het hart van de Roemeense cultuur komt. Ook in het zakelijke verkeer, zal het kennis maken met de taal en de cultuur een winst zijn.

Op dit moment wordt deze cursus niet aangeboden.

Bij Algemene informatie vindt u antwoord op veel gestelde vragen.

Roemeens
Fat frumos